Cresta tablets voor en door gebruikers

Verbeter de wifi ontvangst op je tablet (2)


Het wifi signaal op de Cresta CTP-888 is niet fantastisch als je het vergelijkt met dat van de gemiddelde laptop of telefoon. In een ander artikel had ik al geschreven hoe je iets aan de wifi ontvangst kan doen zonder meteen de tablet zelf onder handen te nemen. (Tip: lees eerst dat artikel mocht je dat nog niet gedaan hebben.) In dit artikel gaan we een stapje verder en gaan we inderdaad de tablet zelf aanpassen om de ontvangst te verbeteren. Enige waarschuwing vooraf: we gaan de tablet openen en modificeren. De garantie zal daarmee zeker op je tablet vervallen. Verder is het noodzakelijk dat je de goede spullen in huis hebt en enige soldeerervaring hebt. Doe wat hier beschreven staat dus alleen als je zeker bent van je zaak.

Het idee is dat we de wifi antenne die in de Cresta CTP-888 zit, en die niet veel meer is dan een plaatje koper, gaan vervangen door een fatsoenlijke wifi antenne. We zullen zien dat de sterkte van het signaal dan een stuk omhoog gaat. Voordat je begint, installeer eerst Wifi Analyzer zoals beschreven is in dat andere artikel om het signaal vooraf en achteraf te kunnen meten.

Voordat ik begon had ik in Wifi Analyzer dit signaal. Ter referentie ligt er een Samsung telefoon naast waarvan het signaal boven de 70 aangeeft en mijn tablet die een stuk onder de 70 zit op dezelfde plek in huis.

Ok, wat hebben we nodig: kleine kruiskop schroevendraaier, goede soldeerbout met fijne punt en soldeer, oude router met externe antenne, krimpkous en isolatietape, stukje aluminiumfolie en lijmpistool is handig als je hebt maar niet perse noodzakelijk.

We gaan de antenne van een oude 2.4GHz wifi router gebruiken. De router gaan we dus slopen, dus je moet er eentje hebben die je over hebt. Tip: Op marktplaats kun je veel oude (bijv. 11 MBps) routers vinden die we prima kunnen gebruiken en die soms zelfs gratis aangeboden worden. Van de router draai ik de antenne en ontdoe deze van de plasitc buitenkant met een scherpmesje. Op de foto zie je de binnenkant van mijn router die 2 antennes had, met rechts die binnenkant van één van de wifi antennes. De koperen afgeschermde bedrading naar de antenne ga ik ook uit de router halen en gebruiken.

 

You have no rights to post comments