Howto guides voor Cresta tablets

Rooten van de Cresta met Android 4.1

Door je Cresta te rooten krijg je toegang tot alle resources van je tablet. Voor sommige Apps is het nodig dat je tablet is geroot (bijvoorbeeld Titanium Backup). Of misschien wil je op een laag nivo wijzigingen aan je tablet aanbrengen. Lees hier hoe je jouw tablet kunt rooten.
Deze methode is getest op de CTP980 / CTP988 en CTP989RX maar werkt mogelijk ook op andere Cresta tablets met Android 4.1.

Lees meer...

UnRooten van de Cresta met Android 4.1

Voor sommige Apps is het nodig dat je tablet niet geroot is. De Cresta tablets worden standaard geleverd met enige root functionaliteit. Hierdoor denken sommige Apps (bijvoorbeeld Ziggo TV, Yelo TV) dat de tablet geroot is terwijl je er zelf niks aan gedaan hebt. Met deze methode kun je het rooten onedaan maken.
Deze methode is getest op de CTP980 / CTP988 en CTP989RX maar werkt mogelijk ook op andere Cresta tablets met Android 4.1.

Lees meer...

Ziggo TV Patch

Met de Ziggo TV app kan je live tv kijken op je telefoon of tablet, maar er is 1 nadeel: als je tablet geroot is werkt de app niet. Lees hier hoe je Ziggo TV kunt patchen zodat deze ook op geroote tablets werkt.

Lees meer...

Installeren van originele Cresta firmware

Via de mijncresta.nl website worden de originele firmware ROM’s van de Cresta Tablets beschikbaar gesteld. Indien u uw tablet wilt upgraden downloadt u de juiste firmware ROM via de link op de website. Hier leest u de complete handleiding om de upgrade succesvol te kunnen uitvoeren.

Lees meer...

Installatie Moage en afgeleiden ROM's

In dit artikel wordt uitgelegd hoe de Moage ROM's en afgeleide ROM's (zoals Evolution en Renegade) kunnen worden geinstalleerd op de CTP-888. 

Lees meer...

APK files downloaden op je PC uit de Google Play store

APK DownloaderSoms kan het handig zijn om App's (APK files) uit de Google Play store te downloaden en bewaren op je PC. Bijvoorbeeld als de Google Play store aangeeft dat de de App niet geschikt is voor jouw tablet of dat deze niet beschikbaar is in jouw taalgebied. Met de volgende methode kun je de meeste gratis App's uit de Google play store downloaden naar je PC

Lees meer...

Verbeter de wifi ontvangst op je tablet (2)

Het wifi signaal op de Cresta CTP-888 is niet fantastisch als je het vergelijkt met dat van de gemiddelde laptop of telefoon. In een ander artikel had ik al geschreven hoe je iets aan de wifi ontvangst kan doen zonder meteen de tablet zelf onder handen te nemen. (Tip: lees eerst dat artikel mocht je dat nog niet gedaan hebben.) In dit artikel gaan we een stapje verder en gaan we inderdaad de tablet zelf aanpassen om de ontvangst te verbeteren.

Lees meer...

Openen van de Cresta CTP-888

In dit artikel lees je hoe we de Cresta CTP-888 kunnen openen.

Lees meer...

Verbeter de wifi ontvangst op je tablet

De sterkte van het wifi signaal op onze tablets kan soms behoorlijk tegenvallen. Daar waar je met een laptop vier of vijf streepjes signaal hebt, geeft de tablet soms maar twee van de vier streepjes aan. Lees hier wat je kunt doen om de ontvangst zonder veel moeite te verbeteren.

Lees meer...

Geluidsvolume verbeteren

Het geluidsvolume op de Cresta CTP-888 en soortgelijke tablets (zoals de ViewPia TB110, Easypad 370 en Cube U9GT2) is niet erg goed. Muziek en films zijn vaak onverstaanbaar zelfs met het volume op het hoogste nivo ingesteld. Gelukkig is dit softwarematig wel te verbeteren. Lees heir wat je kunt doen.

Lees meer...

Rooten van de CTP888

Door je CTP888 te rooten krijg je toegang tot alle resources van je tablet. Voor sommige Apps is het nodig dat je tablet is geroot. Of misschien wil je op een laag nivo wijzigingen aan je tablet aanbrengen. Lees hier hoe je jouw tablet kunt rooten.

Lees meer...

Schermprint maken

De Cresta CTP-888, CTP988 en soortgelijke tablets (zoals de ViewPia TB110, Easypad 370 en Cube U9GT2) heeft een ingebouwde schermprint functie. Lees hier hoe dat werkt:

Lees meer...

Bepalen windows versie

Voor het installeren van juiste drivers op uw PC ten einde een firmware update te kunnen doen, kan het belangrijk zijn om te bepalen of u een 32 bits Windows machine heeft of een 64 bits machine.
U leest hier hoe u dit kunt bepalen.

Lees meer...